Çiçek Ekimi ve Yetiştirme Yolları
19 - Mayıs - 2013
Kategori : çiçek bakımı çiçek yetiştirme çiçek dikim zamanları çiçek ekimi ve yetiştirme yolları
Çiçek yetiştirme yolları


Tohumla yetiştirme: Tohumla bitki yetiştirmek biraz karmaşık bir iştir.Bütün tohumlar aynı şekilde ekilmez. Bitkisine göre ekim zamanı,ısı ve ortam farklılıkları gösterir. En çok mevsimlik ve iki yıllık çiçekler tohumdan yetiştirilir.

Dayanıklı mevsimlik çiçekler: Yıllık çiçeklerin bir kısmının tohumu Eylül ayında asıl yerine ekilir. Bunlar sonbaharda çimlenir ve soğuktan korkmadan kışı geçirirler. İlkbaharda gelişir ve çiçek açarlar. Bu cins çiçekler yer değiştirmekten hoşlanmazlar. Yalnızca sık fideler seyreltilir ve kalanlar oldukları yerde büyütülür.
Bu türler genellikle ilkbahar ve erken yaz döneminde açan cinslerdir ve çoÄŸunlukla bir kere ekilince ertesi yıllarda tohumları dökülerek kendiliklerinden çıkarlar. Mevsimlik hezaran, sarı nergis, çörekotu, tatlı bezelye, bekâr düğmesi ve godetya bu tür çiçeklerdir. Bu türler nisan ayında ek    [Fazlası]
Haseki küpesi çiçeği bitkisi ve bakımı
18 - Mayıs - 2013
Kategori : Haseki küpesi saksı çiçeği haseki küpesi haseki küpesi çiçeği bakımı ve yetiştirmesi haseki küpesi çiçeği saksi bitkisi
Haseki küpesi ;

Haseki küpesi bitkisi ismini görünümünden alan hoş bir bitkidir. Hem iç hem de dış mekan süs bitkisi olarak rahatlıkla yetiştirilebilen dekoratif bitkilerdendir. Haseki küpesi çok yıllık otsu bir bitkidir. Bitkinin kökleri çok güçlü yapıdadır. Bundan dolayı iyi gelişim gösterdiğinde ve yerine iyi alıştığında çok güzel gelişim gösterir. Ilıman iklim bitkisidir. 40-90 cm kadar boylanabilir. Çiçekleri çok gösterişlidir. Küpeye benzemesinden dolayı küpe çiçeği adını almıştır.

Haseki küpeleri toprak isteği bakımından su tutabilen, humus bakımından zengin toprakları sever. Toprak nemi bitkinin gelişimi için çok önemlidir. Ayrıca perlit de kullanabilirsiniz. Toprağın su tutma özelliğinin yüksek olması bitki gelişimini artı yönde etkileyecektir. Bitkinizin toprak karışımına yaprak ve odun çürüntüsü ekleyerek daha da verimli hale getirebilirsiniz.


   [Fazlası]
Ters lale - Ağlayan Gelin çiçeği
14 - Mayıs - 2013
Kategori :Ters lale - Ağlayan gelin çiçeği bitkiler Ağlayan gelin çiçeği nerelerde bulunur
Ters lale - Ağlayan Gelin çiçeği

Ters lale - Ağlayan Gelin çiçeği nin çiçekleri aşağı doğru kalp şeklinde olup damlıyor gibi uzantıları olduğundan dolayı ağlayan kalpler çiçeği denilmiştir. Özel geliştirilen iri çiçekli kulvarları sevgililer gününde çok anlamlı bir hediye olur. Bu amaçla kesme çiçekçilikte önemli yeri var.

Papaveraceae (Gelincikler) familyasından Lamprocapnos spectabilis türüdür. Eski bilimsel adı dicentra spectabilis idi. Anavatanı Doğu Asya da Sibirya, Japonya arası bölgesidir. Başlıca çiçek renkleri fuşya pembesi, mercan rengi, siklamen rengi ve beyazdır. İngilizcedeki iki yaygın adı kanayan kalp (bleeding heart) ve Hollandalı pantalonu (Dutchman s trousers). Bizim dilimizde ise ağlayan kalpler çiçeği deniliyor.

Kış sonu ve ilkbaharda aktif olan bir bahçe bitkisidir. Serin iklimi sever. Ä°lkbaharda kökten sürgünler çıkarır. Üçlü yaprakçılı yapraklar    [Fazlası]
Ortanca Saksı çiçeği ve Bakımı
7 - Mayıs - 2013
Kategori :saksı çiçeği, ortanca saksı çiçeği saksıda ortanca çiçeği bakımı ortanca çiçeği bakımı
Ortanca çiçeği

Çiçek severlerin bayıldıkları, rengarenk çeşitleriyle bahçelerin ve saksılı balkonların renk cümbüşü haline gelmesine vesile olan ortanca çiçeklerinin bakımı

Ortanca çiçeği doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir. Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına ve çiçeklerine fayda sağlamaz. Hava akımlarından kolay etkilenen ortanca bitkisi bu etkiden korunmalıdır.Kış aylarında ortanca çiçeği'nin bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına düşmemelidir.

Sulamada en önemli unsurlar

Kış aylarında bitki aşırı soÄŸuktan korunarak susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için haftada en    [Fazlası]
Mine çiçeği ve Faydaları
4 - Mayıs - 2013
Kategori :mine çiçeği,mine çiçeği ve faydalar,mine saksı çiçeği
Mine Çiçeği ;

Mine çiçeği (kanotu) : Mine çiçeği giller familyasından; gövdesi dört köşeli,sapsız yaprakları tüylerle örtülü,otsu bitki veya ağaçtır. Çiçekleri başak durumundadır.

Renkleri eflatun veya bazen de alacalıdır. Yurdumuzda yetişen verbana officinalis denilen türü 30-80 cm boyunda, bir veya birçok yıllık otsu bir bitkidir. Otsu kısmı ve kökü glikozit tanen ve acı bir madde ihtiva eder.

Faydası : Sinirleri yatıştırır. Yorgunluğu ve uykusuzluğu giderir. İştah açar,idrar söktürür,terletir,baş,bel ve mafsal ağrılarını dindirir.Göğüs ve kulak ağrılarını keser.
Romatizma,lumbago,siyatik ve nikriste faydalıdır.

   [Fazlası]
Akasya Ağacı ve Faydaları
3 - Mayıs - 2013
Kategori :Akasya ağacı,Akasya ağacı ve faydaları,Akaya ağacı çeşitler

AKASYA AÄžACI ;

Akasya ağacı (Acacia), baklagiller familyasından genellikle hep yeşil yapraklı ve dikenli ağaç ya da ağaççık cinslerine verilen addır. Mımosaceae famılyasına ait akasyalar çokça ağaç,az olarak da ağaççık ya da boylu veya bodur çalı durumunda bulunurlar. Yapraklarını kışın dökenleri bulunduğu gibi kış,yaz yeşil olanları da vardır. Dikenleri bulunur ya da bulunmaz,Yaprakları çokça bileşik tüysü yaprak durumunda olup birçok yaprakçıktan kuruludur. Bazen tüysü yaprak yerine ince ve uzun flokladlar görülür.Bir çeşit süs ve gölge ağacıdır.

BaÅŸta Avusturalya olmak üzere yarı tropikal iklimli bölgelerde bitkinin, kendiliÄŸinden yetiÅŸen yaklaşık 600 türü vardır. Salkım çiçekli ve küçük yapraklıdır. Çiçekler genellikle baÅŸak ve ya toparlak baÅŸ biçimindedir. Çok deÄŸiÅŸik formları bulunan akasyanın çiçekleri sarı, beyaz, kırmızı renkte olabilmektedir. Çiçekleri    [Fazlası]
saksı çiçeği kamkat-kumguat
1 - Mayıs - 2013
Kategori : saksı çiçeğikamkat kumguat
kumkuat ağacı meyvesi ;

Doğu Asya ve Çin'de doğal olarak yayılış gösteren Kumquat (Kamkat) ;portakal, mandalina, bergamot ve limon gibi turunçgiller ailesinden bir meyvedir.



Japonya ,Amerika,Porto Riko, Kolombiya,Brezilyada da yetiştirilen Kumquat ülkemizin çeşitli bölgelerinde yetiştirilmeye çalışılsa da en iyi meyve oluşumu Rize ilinde sağlanmıştır.



Rize'ye 50-60 yıl önce Batum'dan gelmiş olan Kumquat'ın uzun süre nasıl değerlendireleceği bilinemese de Gürcistan sınırı açıldıktan sonra Gürcistan'a gidenlerin bu meyveyi orada görmeleri ve Rusya'da bu meyveye "Doktor" dendiğini öğrenmeleri üzerine üretime başlanmıştır.



Biçimi tıpkı limona, rengiyse tıpkı portakala benzer.



Ama limon ve portakalın kabuÄŸunu soyularak yenilse de Kumkuat ın kabuÄŸunu soymanıza gerek yoktur. Kokusu bergamotu andırÄ    [Fazlası]
Şakayık çiçeği
22 - Nisan - 2013
Kategori : şakayık, şakayık çiçeği, şakayık çiçeği Nerelerde Bulunur, şakayık Faydaları, şakayık Resmi, şakayık'ın Faydaları
Şakayık çiçeği ;

şakayık Düğün çiçeğigiller familyasından; otsu veya gövdesi odunlaşmış, çok yıllık bir bitki cinsidir. Birçok çeşidi vardır. Tıbbi şakayık; Mayıs-Haziran aylarında pembe veya kırmızı renkli çiçekler açan, 70 cm kadar boyunda, çok yıllık otsu bir bitkidir.
Yaprakları derin parçalıdır.

Kökünde; uçucu yaş, nişasta, şekerler, peanol ve peregrinin adlı bir alkoloid vardır. Ev ilaçlarında kökleri kullanılır.



Faydası : Boğmaca ve öksürükte şikayetleri giderir. Sara da faydalıdır. Sinirleri yatıştırır. Nikris ve kramplarda da faydalıdır







   [Fazlası]
Karanfil çiçeği bitkisi
20 - Nisan - 2013
Kategori :Karanfil karanfil çiçeği karanfiller karanfil gönder karanfil online
Karanfil çiçeği ;

karanfilgiller (Caryophyllaceae) familyasının Dianthus cinsinden karşılıklı, ensiz, sivri yapraklara sahip otsu çiçeklerin (bitkilerin) ortak adı.

Dalcıkların ucunda tek tek ya da topluca bulunan çiçekleri beyaz, pembe ya da kırmızı renklidir. Her çiçek bir çanakçık oluşturan dört burgu yaprakçığıyla belirgindir. Bahçe karanfili en ünlüsüdür. Bu karanfilin katmerli, yarı katmerli, alacalı ve hoş kokulu pek çok çeşidi vardır.

çok yıllık bir bitki olan bu karanfil türü kesme çiçek elde etmek için özellikle seralarda yetiÅŸtirilir ve çelikle üremesi saÄŸlanır. Bahçe çeÅŸitleri genellikle fideyle çoÄŸaltılır ve iki yıllık ya da çok yıllık bitkiler gibi yetiÅŸtirilir. Kır karanfili (Dianthus plumarius) çim gibi sık biten, çok zarif küçük çiçekli ve ince saçaklı taç yapraklıdır. Ä°ki yıllık ya da bir yıllık olan çin karanfili (Diantus sinensis) çok    [Fazlası]
Hercai menekÅŸe
07 - Nisan - 2013
Kategori :hercai menekşe hercai çiçeği
Hercai menekÅŸe ;

Hercai menekşe (Viola tricolor), menekşegiller (Violaceae) familyasına bağlı bir menekşe türü çiçekli bitkidir. Diğer menekşe türleri ile birleştirilerek birçok melez kültivarın türetilmesinde yaygın bir şekilde kullanılır.

Hercai menekÅŸelerin hepsinin eÅŸit büyüklükte olmayan ve her birinde genellikle iki ayrı renk bulunan, beÅŸ tane kadifemsi taç yaprakları (çiçekleri) vardır. Taç yapraklarının arkasında, bal özü içeren birer uzantı ya da mahmuz bulunur. çiçeÄŸe gelen arılar bu tatlı sıvıya ulaÅŸabilmek için daha büyük olan en alttaki taç yapraÄŸa konarlar. Böylece arılar balözünü emerken çiçeÄŸin erkek organlarında bulunan çiçek tozları da arıların tüylerine yapışıp kalır. Arıya yapışmış olan çiçek tozlarının aynı çiçekteki diÅŸi organın tepeciÄŸine bulaÅŸmasını önlemek üzere tepeciÄŸin üzeri koruyucu bir kapakla örtülüdür. Arılar bir çiçekten    [Fazlası]
Çuha çiçeği
04 - Nisan - 2013
Kategori :çuha çiçeği çuha çiçekleri kır menekşesi
Çuha çiçeği ;

Çuha çiçeği genel adı kır menekşesi olarakda bilinir çuha çiçeğigiller (Primulaceae) familyasından Primula cinsini oluşturan bahçe süs bitkileri yetiştiriciliğinde kullanılan bitki türlerinin ortak adı. önemli olan başlıca türleri P. vulgaris ve P.veris dir.

ÃœRETÄ°MÄ°:

Tohumlar Mayıs sonlarından Temmuz sonlarına değin atılır. Tohumların üzerleri kapanmaz, yalnız hafifçe bastırılır. çimlenme ortamının sıcaklığı 15-18 °C (en iyi 17 °C) dolayına tutulursa 14-20 gün sonra çimlenme gerçekleşir. Fideler ekimden 4-6 hafta sonra (yani çimlenmeden 3-4 hafta sonra ve ikinci gerçek yapraklar çıktığı zaman) 5 cm. arayla şaşırtılırlar.

Tohumdan çiçeklenmeye değin geçen süre 20-28 hafta dolayındadır.
Eylül-Ekim ayında dikilir. Dikim sırasında bitkiler arasında bulundurulacak aralık ve mesafe 20 cm olmalıdır. 30-35 derecede yetiÅŸirlerse kırmız    [Fazlası]
Kardelen çiçeği
16 - Mart - 2013
Kategori :kardelen çiçeği , çiçek kardelen
Kardelen çiçeği ;

Nergisgillerden soğanlı bir bitkidir.Kar,doğayı beyaz bir örtü gibi örttüşü zamanlarda çiçek açar.Bu özelliğinden dolayı kardelen derler,diğer adı'da kar çiçeği'de diyilir.

Dünya'nın birçok yerinde doğal olarak yetişebilir.Sevginin,umudun ve dostluşun sembolüdür.
Anadolu'nun havasını,suyunu ve mevsimleri çok sever.
Genelde mart ve nisan aylarında çiçek açar.Fakat güneşin kendisini gösterdiği günlerde ocak ve şubat aylarında'da çiçek açabilir.

Yaprakları ince ve uzun,çiçekleri çan biçimindedir ve rengi kar gibidir,beyazdır.Bahçe veya çevre düzelleme çalışmalarında kardelen çiçeği kolaylıkla faydalanıla bilir.şöyle ki yetiştirilmesi kolay bir bitkidir.

Sonb    [Fazlası]
   1    2    3   
Son
@cicekpostasi.com tüm hakları saklıdır