Arap Yasemini : Büyüme ve Bakım İpuçları

30 - Temmuz - 2019
Kategori :Yasemin,Yasemin Çiçeği,Yasemin Sarmaşığı,Arap Yasemini
Arap Yasemini : Büyüme ve Bakım İpuçları

Arap Yasemini



Büyütme ve Bakım İpuçları Güzel kokulu çiçekleri
Bahçenizde kokulu çiçeklere sahip olmak kesinlikle burnunuza ve gözlerinize hoş bir ferahlık verecektir.
Güzel kokulu çiçekler söz konusu olduğunda güller frezya zambak veya hanımeli gibi bazı harika çeşitler çoktan akla gelebilir. Yine de, tüm bu çiçeklerden bahsetmeyi hak eden, güzel Arap Yaseminidir.


Mumlu saf beyaz çiçekler tatlı olağanüstü egzotik kokuları ile bilinir.
Arap Yasemin bitkileri parfümler çay aroması uçucu yağlar ve bazı ilaç türlerini içeren birçok amaçta yaygın olarak kullanılmaktadır.

Genellikle Jasminum Sambac olarak adlandırılan bu bitki yılboyu yaprak dökmeyen bir çalı şeklinde yaşar

Koyu yeşil yapraklara ve bir dizi küçük beyaz çiçeğe sahiptir.

Yaz aylarında bitki genellikle her biri 3 12 çiçek açan çiçek kümeleri üretir.



Arap Yasemin balkon teras veya bahçede yetiştirilebilir. Aslen geldikleri daha sıcak iklim ülkelerinde, bitki yılda 6 ila 9 ay çiçek açabilir.

Bu bitkilerin dondan korunmaya dikkat etmek önemlidir. Bu nedenle onları dört mevsim bir ülkede yetiştirmek istiyorsanız, özel bahçe bakımı ve düzenlemesi gerekir.



Çiçekler tomurcuk halinde toplanır çünkü açık çiçekler daha kısa süre dayanır ve daha az kokuya sahiptirler.

Çiçeklerin ve yaprakların nasıl göründüğüne bağlı olarak, Jasminum sambac birkaç çeşitte sınıflandırılır



1. Orleans Hizmetçisi



Bu çeşitlilik genellikle beş kısa, yuvarlak kenarlı yaprakları olan çiçek açar Bu yaprakları sadece tek bir katmanda dağıtılır



2. Hindistan Belle



Hindistan Belle'nin bir bitkisi uzatılmış yaprakları olan tek veya yarı-çift katmanları üretir


3. Büyük Toskana Dükü



Rose Jasmine olarak da bilinen bu çeşidin bir çiçek kümesi vardır Çiçeklenme yarı-çift yan yaprakları ile bir çift rozet merkezi ile karakterizedir



4. Mysore Mulli



Daha kısa yaprakları olması haricinde, bu çeşitlilik Belle of India ile aynı görünüme sahiptir.




5. Yasemin Mogra



Bu tür Arap Yaseminleri bu sıradışı renklere sahip olması için olağanüstü eşsizdir Yaygın çeşitlerden farklı olarak beyaz, sarı ve hafif kırmızımsı çiçek açar


6. Arap Geceleri



Arabian Nights çiçekleri geceleri çiçek açar ve daha küçük boyutlarından ziyade çeşitlilik Toskana Büyük Dükü'ne çok benzer.

Ayrıca bakınız: Güzel Pembe Yaseminlerin Büyümesi (Jasminum polyanthum)


B. Büyüyen Arap Yasemin



1. Toprak Nasıl Hazırlanır



Arap Yasemininin iyi derece ve orta derecede verimli toprağa ihtiyacı var.

Bu bitki hem saksılarda hem de dış mekanda toprağa ekilebildiğinden, bu dikim ortamları için farklı görselde dekore edilebilen sarmaşık türlerinin başında gelir.



Dikim Jasminum üretim kaplarında dikim karışımı birkaç kat gerektirir. Ama önce yasemin için mükemmel boyutta bir kap al. Çok küçük kap bitkilerin büyümesini tam olarak desteklemeyecek çok büyük kap bitkiyi toprakta çok fazla ıslaklığın neden olduğu hastalıklara maruz bırakabilir.

Kusursuz bir kap aldıktan sonra istediğiniz Arap Arap türünü kabın içine koymaya çalışın Kabı doldurun ve bitkinin etrafına 2-3 inçlik bir malç katmanı ekleyin Bitkiyi su ile sulayın ve birkaç gün gölgeli alanlara koyun.

Arap Yaseminini yere dikmek söz konusu olduğunda, kesinlikle aynı adımları kullanabilirsiniz. Malç eklemeden ve bitkinin sulanmasından önce bitkinin kabının iki katı büyüklüğünde bir çukur kazdığınızdan emin olun



2. İhtiyaç Duydukları İdeal İklim



Tropikal iklim ülkelerine özgü olan Jasminum sambac yüksek nemi sever. Bu çok yıllık tamamen güneşli koşulları tercih eder, ancak çok sert doğrudan güneş çiçeklerin sarımsı bir renge sahip olmasını etkiler.

Dört mevsim ülkesinde Arap yasemin ekimi sıcaklık değişimini dikkatlice düşünmelidir.
Büyük olasılıkla yaz aylarında çiçek ve gür yapraklarla gelişecektir. Ancak, kış farklı bir hikaye olacak. Hala küçük boylarda ise, iç mekanlara getirerek kışlamalarını sağlayın.

Gündüzleri normal bir sıcaklıkta oturmalarını ve geceleri soğuk sıcaklığa geçmelerini sağlayın.

3. Arap Yasemininizi Sulama


Arap Yasemininizi aşırı sulamak çürüyen köklere ve gövdelere neden olur. Kökleri sağlam tutmak için en az değil en az yeterli su verilmesi önemlidir


Parmağınızı sonuna kadar yapıştırarak daima toprağın ıslaklığını test edin. Toprağın çok kuru mu yoksa çok ıslak mı olduğunu kontrol edin ve sulayıp sulamamasına karar verin.

Bitkilerinizi saksıda tutuyorsanız tabağınızda sulama için ideal bir ölçüm yapılır. Tabaklar dolana kadar biraz su dökün. 30 ila 40 dakika bekletin ve üzerinde su olup olmadığını görün.

Tabaklar kuru ise, ilave bir suya ihtiyaç vardır. Ancak, su orada kalırsa, tabağı boşaltmanız gerekir.



4. Zararlıları Ve Hastalıkları



Büyüyen Arap Yasemin olası zararlı ve hastalık istilasına karşı farkındalıkla bir araya gelmelidir

Beyaz sineği, sap çuval bezi böcekleri genellikle bu bitkilere saldırır ve yapraklarda küçük sarı lekelere neden olur
Güneş kremi veya neem yağı uygulanması bu zararlıların popülasyonunu düşürecektir.



Çekirge ve böcekler gibi daha büyük böcekler genellikle bitkilerin yaprakları üzerinde çiğnenerek bitkinin zamanla incelmesine neden olur

Arap Yaseminini etkileyen bazı yaygın hastalıklar yanık, pas ve Fusarium solgunluğudur. Bu hastalıklar genellikle bitkinin yapraklarında ve saplarında meydana gelir, bu alanları yamalar ile doldurup solmuş ve çizgili olarak bırakırlar. Bu hastalıkların tedavisi, doğal kabartma tozu çözeltisi ilaçları kullanıyor olabilir.



5. Budama Ve Bakım İpuçları



Arap Yasemininizi budamak, çiçek açan bitkilerin ve gür yaprakların anahtarıdır. Bu yapımları teşvik etmek için yaz ortasında 6-8 inç dallar buda. Bitki, beklediğinizden çok daha az çiçek taşıyorsa, dallarının uçlarını budanmaya ve yüksek potasyumlu bitki gıdalarıyla beslemeye çalışın.

Düzenli olarak yapmanız gereken bir başka Arap Yasemin, gübreleme ile ilgilidir. İç ve dış mekan yasemin bitkileri için farklı gübrelere ve işlemlere ihtiyaç vardır.

İç mekanda yetişen yasemin ilkbahardan sonbahara kadar aylık gübreleme gerektirir. Gübre potasyumda yüksek çıkmalı ve sıvı halde olmalıdır.

Bitkilerinizi bitkinin kökünden besleyin veya gübreyi yapraklarına püskürtün. Bitkilerinizde su stresi varsa, gübrelemekten kaçının.

Bitkinin kışın budama, açık havada gübrelenmeden önce yaseminlendirilmesi gerekir. Gübre granüllerini veya tozunu doğrudan toprağa uygulayın ve ardından rafa yerleştirin. Toprağa derin bir sulama yapın ve gübrelemeyi üç ayda bir yapın.




Yorumlar...
Bahcemde arap yasemini vardi yapraklari kararmaya basladi sonra dikkatli inceledigimde dallarinin kabuklarindan ayrildigini farkettim sanirim bundan dolayi kurudu.

Bu neden kaynakli olabilir? Henuz sokmedim bir umut dipten yeni surgun verirse diye. Cicegimi kurtarma olanagim varmi. Yaz boyu cicek aciyordu ve uzamisti



Admin
Yorum dönüşünüz için teşekkürler.
Anladığım kadarı ile yasemininiz hastalık sebebi ile ölmüş.
Bakım ile ilgili bilgilendirmeniz için çok teşekkürler

Admin
teşekkürler
@cicekpostasi.com tüm hakları saklıdır