Begonvil Yetiştirilmesi Bakımı ve Sulaması

28 - Ağustos - 2013
Kategori :begonvil bakımı, begonvil yetiştirme, begonvil çiçeği, begonvil sulanması, begonvil çiçeğinin çiçeklenmesi, begonvil çiçeği
Begonvil Yetiştirilmesi Bakımı ve Sulaması

Begonvil Yetiştirilmesi



BEGONVİL ( BOUGAINVILLEA)



Budama şekline göre veya bulunduğu toprağın besi durumuna göre 10-15 metre yükseklere tırmanabilen sarmaşık türü veya daha zayıf ve saksı gibi toprak azlığında bodur ağaççık şeklinde gelişen süs ağacı.

Aslında küçük sarı yıldız şeklinde olan gerçek çiçeklerinin etrafını, genelde pembe, leylak mor, daha nadiren kırmızı, beyaz, sarı renklerde olabilen ve çiçek şeklinde farklılaşmış yapraklar çevreler. Görenlerin çiçek zannettiği, dalında kuruduğu zaman bile kağıtsı yapısı ile bir süre daha rengini korumaya devam eden bu çiçek yapraklar duvarları, evlerin cephelerini kaplayarak altındaki gerçek yeşil yaprakları gizler.

B. tropik ve tropik altı bölgelerin ağacı olup, yaz başından itibaren neredeyse sonbahar sonuna kadar pembe mor çiçekleri ile Akdeniz iklimli bahçeleri şenlendirir. Bahçelerde doğal yetişim alanının en Kuzey sınırı, İstanbul Büyükada ve diğer adalarıdır. Daha sert iklimli yerlerde kış donlarını atlatamaz.


Begonvil Bakımı:



Genelde büyük saksı ihtiyacı gösterdiğinden, balkonunuz için aldıysanız, buna dikkat ediniz. Ayrıca çok hassas olduğundan saksı büyütürken kök sistemini oynatmadan, kuru bıraktığınız toprağı ile sarsmadan bir bütün olarak çıkarıp yeni saksıya dikiniz. Güneşi çok sevmesine rağmen balkonda konuşlandıracaksanız, saksının yani köklerinin gölgede, serin kalmasına dikkat ediniz. Çiçekli bitkiyi dikkatle sulayınız.

Bol sulama çiçeklerini birden bire bırakmasına neden olur. Ayrıca bu bitki dış mekân ağacı olduğundan, iç ortamlarda çiçeğini yine hemen döker. begonvil i, gündüzleri açık cam önünde tutarak, çiçeklerini dökmemesini sağlamaya çalışınız ve kırağı soğuk tehlikesi ilk geçtiği ağaçların çiçeklenme döneminde balkona açık havaya çıkarınız.

Bitkiniz eğer saksı bitkisiyse ve eviniz Akdeniz bölgesi dışındaysa, don olmadan en geç Kasım ın ortalarında bitkinizi korunaklı yerlere örneğin varsa camla kapatılmış balkona taşıyın. Ortam sıcaklığına göre ağaç yaprağını döker veya dökmeden kışı öyle geçirebilir. Kışın daha az sulayarak köklerini çürütmemek gerekir! İnce zayıf dalları ve dal uçları budama yapılırken begonvil bitkisinin dikenleri elinize batmamasına dikkat ediniz.




Yorumlar...
@cicekpostasi.com tüm hakları saklıdır