Arap Yasemini : Büyüme ve Bakım ipuçları
30 - Temmuz - 2019
Kategori :Yasemin,Yasemin Çiçeği,Yasemin Sarmaşığı,Arap Yasemini
Arap Yasemini : Büyüme ve Bakım ipuçları

Arap Yasemini



Büyütme ve Bakım ipuçları Güzel kokulu çiçekleri
Bahçenizde kokulu çiçeklere sahip olmak kesinlikle burnunuza ve gözlerinize hoş bir ferahlık verecektir.
Güzel kokulu çiçekler söz konusu olduğunda güller frezya zambak veya hanımeli gibi bazı harika çeşitler çoktan akla gelebilir. Yine de, tüm bu çiçeklerden bahsetmeyi hak eden, güzel Arap Yaseminidir.


Mumlu saf beyaz çiçekler tatlı olağanüstü egzotik kokuları ile bilinir.
Arap Yasemin bitkileri parfümler çay aroması uçucu yağlar ve bazı ilaç türlerini içeren birçok amaçta yaygın olarak kullanılmaktadır.

Genellikle Jasminum Sambac olarak adlandırılan bu bitki yılboyu yaprak dökmeyen bir çalı şeklinde yaşar

Koyu yeşil yapraklara ve bir dizi küçük beyaz çiçeğe sahiptir.

Yaz aylarında bitki genellikle her biri 3 12 çiçek açan çiçek kümeleri üretir.

<    [Fazlası]

Sardunya dikim mevsimi zamanı nisan
31 - Mart - 2018
Kategori :sardunya , sardunya çiçeği , sardunya bitkisi
Sardunya dikim mevsimi zamanı nisan
Sardunya dikim mevsimi zamanı nisan :

Sardunya çiçeği veya bitkisi bahçe ve balkonlarımızın vazgeçilmezi.
Sardunya çiçeği rengarek taç yaprakları enfes kokusu ve göz alıcı görseli ile bahçe balkon ve teras süslemelerimizde bir assolist gibidir.

Sardunya kışın dayanıklı olması hasebi ile ülkemizin bir çok bölgesinde kolaylıkla yetiştirilebilir.

Sardunya dikim zamanı mart nisan aylarında dikim yapılırsa köklenmesi ve toprağa tutunması daha kolay olabilir bu mevsimde bitkiler nem açısındanda çok sorun yaşamayacağı için bakım konusunda büyük avantajları vardır.


   [Fazlası]
Sardunyaların Bakımı için ipuçları
07 - Ocak - 2018
Kategori :Sardunyaların Bakımı, sardunya çiçeği,sardunya bitkisi
(Sardunyalar)

bahçede düzenlemelerinde kullanılacak en ideal bitkilerimizdendir.
Ancak aynı zamanda kapalı veya sepet asma sepetlerinde yaygın olarak yetiştirilirler. Sardunya bitkiler yetiştirmek, onlara ihtiyacınız olan şeyleri verebildiğiniz sürece kolaydır.

Sardunyalar Nasıl Yetiştirilir? Sardunyayla bitkiler nerede veya nasıl büyürdüğünüze bağlı olarak, ihtiyaçları biraz farklı olacaktır. iç mekan, sardunyaller çiçeklenme için çok ışık ister ancak ılımlı ışık koşullarına tolerans gösterecektir. Ayrıca, gün boyunca 65-70 derece 18-21 Cm arasında kapalı ortam sıcaklığına ihtiyaç duyuyorlar.

Bu bitkilerin iyi dirençli saksı çiçeği olarak yetiştirilmesi gerekir . Dışarıdaki sardunyumları büyüdüklerinde, eşit miktarda toprak, torf ve perlit bulunan kapalı saksı toprağına benzeyen, nemli, iyi direnç edilen toprağa ihtiyaç duyarlar .

Sardunyalarınızı en az a    [Fazlası]
Fesleğen Bitkisi
16 - Temmuz - 2014
Kategori :Kategori :Fesleğen bitkisi, fesleğen bitkisi ve faydaları, fesleğen bitkisi yetiştirilmesi, fesleğen bitkisi Fesleğen çiçeği
Fesleğen Bitkisi

Fesleğen bitkisi



Fesleğen yabancı ot bulunmayan ortam ister. Tarlalı üretimde tohum direk tarlaya mibzele ekilir.Ekme işlemi soğuk bölgelerde don olayları geçtikten sonra yapılmalıdır. Fesleğen bol besinli toprakları sevmektedir.Bu nedenle besin yönünden zengin toprakta yetiştirilmesinin yanında kimyasal gübre de kullanılması gerekmektedir.Fesleğenin büyüme esnasında en önemli düşmanı yabancı otlardır.Bü yüzden yabancı otlara dikkat edilmeli ve sürekli temizlenmelidir.

Fesleğen Çiçeği Hasat
Biçme genel olarak çiçeklenme başlangıcında yapılır. Uygun yıllarda birden fazla biçim söz konusudur. Ege koşullarında verim, geciktikçe azalmakla beraber üç biçim yapılabilmiştir. Biçimi takiben bitkileri sıkı demet yapmadan taşımalı ve 30-35 c de kurutmalıdır.

Fesleğen
Fesleğen, Nane ailesinden gelen Ocimum basilicum bitkisinin kur yapraklarıdır. Fe    [Fazlası]
Mavi çiçek, Kornblume, Centaurea cyanus
02 - Mart - 2014
Kategori :Mavi çiçek,Mavi ot,Mavi Kantaron,Ekin çiçeği,Peygamber çiçeği,Gözlük kıran otu,Başak çiçeği
Mavi çiçek, Kornblume, Centaurea cyanus
Mavi Çiçek, Kornblume, Centaurea cyanus

Mavi ot
Mavi Kantaron
Ekin Çiçeği
Peygamber Çiçeği
Gözlük kıran otu
Başak Çiçeği

Familyası: Bileşikgillerden, Korbblütengewaechse, Asteraceae
Drugları: Mavi Çiçek: Cyani flos
Mavi ot çiçeği yerine kısaca Mavi Çiçek terimini kullanıyoruz, buna göre mavi çiçek çayı ve natürel ilaç yapımında kullanılır.
Giriş: Vatanın Türkistan veya güney Balkanlar, yani Türkiye, Yunanistan, Kosova, Bosna, Arnavutluk ve Bulgaristan olduğu tahmin edilen bitki zamanla tahılla birlikte dünyanın hemen her yöresine yayılmıştır. Türkçe Mavi Çiçek, Mavi Kantaron, Peygamber Çiçeği veya Ekin Çiçeği diye anılır. Fransızlar bitkiyi gözlük kıran otu diye anarlar, zira bu bitkin çiçekleri ile göz banyosu yapanların gözlerinde rahatsızlıkları olmayacağı kanaati yaygındır. Mavi otun çiçekleri MÖ: Hipokrates ve Plinus tarafında    [Fazlası]
Deve Dikeni çiçeği
21 - Ocak - 2014
Kategori :deve dikeni, deve dikeni çiçeği,deve dikeni faydaları, deve dikeni özellikleri, deve dikeni şifalı bitkiler
Deve Dikeni çiçeği
Devedikeni, papatyagiller (Asteraceae) familyasından bazı dikenli bitkilerin ortak adıdır. deve kengeli, meryemana dikeni, sütlü kengel olarak da bilinir.
Devedikenleri genellikle yol kenarlarında ve ekili olmayan tarlalarda yetişir. Boyları 30-100 cm arasında değişir. Başçıkları, dikenli ve açık yeşil renkli yapraklar ile mor renkli küçük çiçeklerden oluşur. Meyvelerinin veya tohumlarının ucunda beyaz bir tüy bulunur.

Beyaz devedikeni (Carlina gummifera) denen türü, çok yıllık bir bitkidir ve kırmızı ya da pembe çiçekler açar. Gene çok yıllık bir bitki olan ve köygöçerten (Cirsium arvense) adını taşıyan türü ise, çok hızlı çoğalır ve zararlı ot olarak kabul edilir. Eşekdikeni, aynı familyadan başka bir bitkinin adıdır. Devedikeninin meyvelerinden, çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde yararlanılır.

Deve Dikeninin Şifası

Diğer isimleri :
Akkız, Kasna, Eşek dikeni, K    [Fazlası]
Frenk üzümü ve Faydaları
18 - Ocak - 2014
Kategori :Frenk üzümü ve Faydaları,Frenk üzümü Nasıl Kullanılır,Hangi Hastalıklara iyi Gelir?
Frenk üzümü ve Faydaları
Frenk Üzümü ve Faydaları

Diğer isimleri: Groseille, Currant, Ribes rubrum


Frenk Üzümü: Taşkırangillerden; bir çalıdır. Yemişi uzun salkım şeklinde olup, taneler, ufak ve kırmızıdır. Tadı mayhoştur. 150 kadar türü vardır. Daha çok şurubu yapılarak kullanılır. içeriğinde organik asitler vardır.


Frenk Üzümünün Faydaları: iştah açar. Hazmı kolaylaştırır. idrar söktürür. Vücuda rahatlık verir. Karında toplanan suyu söker. Karaciğer şişliğini giderir. Sarılığı giderir. Şurubu, çok besleyicidir. Romatizma ve mafsal kireçlenmelerinde de faydalıdır. Sindirim yollarındaki iltihapları temizler. Böbreklerdeki taşların düşürülmesine yardımcı olur. Frenk üzümü kanser hücrelerinin ilaçlara gösterdiği direnci kırıyor. Frenk üzümünün aktif oksijen radikalleri üzerinde antioksidan özelliği vardır.turkeyarena.net Frenk üzümünün kronik hepatit hastalarının karac    [Fazlası]
Avcı Bitkiler : Venüs Bitkisi
20 - Aralık - 2013
Kategori :Avcı Bitkiler: Venüs Bitkisi, Venüs Bitkisi Bakımı, Venüs Bitkisi Açılması, Bitkiler, Venüs bitkisinin kapanması
Avcı Bitkiler : Venüs Bitkisi

Avcı Bitkiler : Venüs Bitkisi



Toprağa tamamen bağımlı yaşayan bitkiler alemi, çarpıcı güzellikleri, birbirinden ilginç türleri, yeryüzüne yayılma yöntemleri ve daha bir çok özellikleriyle her zaman insanların ilgisini çekmiştir. Bilim adamları yaptıkları araştırmalarla her geçen gün bu renkli dünyanın içinde barındırdığı sırları gözler önüne sermektedirler

Bitkiler alemindeki farklı türlerden biri de umulmadık kadar hızlı bir avcı olan Venüs bitkisidir (Dionaea muscipula). Bu bitkinin en büyük özelliği topraktan aldığı minerallerle değil, yakaladığı böceklerdeki proteinle beslenmesidir

Venüs bitkisi, bitkiler arasında gezinerek kendine yiyecek arayan bir sinek için oldukça cazip bir görüntüye sahiptir
Yeşil yaprakları arasında kırmızı rengi ile bir çok sineğin dikkatini çeker. Fakat Venüs bitkisinin çevresinde dolanan avlarını yakalayabilmesini sağlaya    [Fazlası]

Yılbaşı çiçeği
17 - Aralık - 2013
Kategori :yılbaşı çiçeği, Yılbaşı Çiçeği bakımı, Yılbaşı Çiçeği sulaması, Yılbaşı çiçeği gübreleme
Yılbaşı çiçeği

Yılbaşı Çiçeği (Zygocactus)



Yılbaşı Bitkisi kış aylarının çiçeğidir. Kasım - Aralık – Ocak aylarında çiçeği görülür. Etli, narin yapraklı, göz alıcı sarkık formlu katmerli güzel renkli çiçekleri vardır. Yapraklar yuvarlak dişli testere şeklinde iç içe geçmiş görünümdedir.


Çoğu zaman çiçekçi den hevesle alınan Yılbaşı Çiçeği ertesi yıl ne yazık ki açmaz. Kolay yetişen bir çiçek olmakla birlikte bazı istekleri vardır. Dinlenme periyotlarına ihtiyaç duyar. Öncelikle mümkünse yazın dışarı çıkarın, yarı gölge bir yere yerleştirin. Eylül – Ekim aylarında serin bir yere alın ve suyunu iyice azaltın.

Kasım başında asıl yerine alın ve sulamayı artırın. Sulama suyuna az miktarda besin ekleyebilirsiniz. Tomurcuktayken kesinlikle yerinden oynatmayın. Çiçekleri bittikten sonra sulamayı tekrar azaltın. Bu şekilde her yıl bol çiçek aça    [Fazlası]

Misvak Ağacı ve Faydaları
15 - Aralık - 2013
Kategori :misvak ağacı, misvak ağacı ve faydaları, misvak ağacı yetiştirme, misvak ağacı bitkisi, misvağın faydaları,misvak nasıl kullanılır
Misvak Ağacı ve Faydaları

Misvak Ağacı



Çok lifli, küçük bir ağaç olan misvak ağacının dallarının ucundaki kısım diş fırçası olarak kullanılır. Özsuyu doğal flörür içerir.

Misvağın Faydaları: Misvak, en iyi ve etkili diş temizleme aracıdır. Mikropları ve bakterileri öldürür. Dişleri temizler ve dişetlerini kuvvetlendirir. Diş çürümelerini engeller ve dişleri beyazlatır. Ağız kokusunu giderir. Ağrıları hafifletir. Balgamı giderir. Mide gazını gidermeye yardımcı olur. Bütün bu faydaları nedeniyle Peygamberimiz tarafından misvak kullanmak çok tavsiye edilmiştir.



Misvak Nasıl Kullanılır?



Misvağın dalından 15 cm kadar bir parça kesildikten sonra ucu 1-2 cm kadar yontulup kabukları soyulur. Bir süre tuzlu su içinde bekletilince soyulan kısmın içindeki lifler açılır ve diş fırçası görünümünü alır. Eğer dallar çok sertse ve kendiliğinden açılmıyorsa    [Fazlası]

Onbiray çiçeği
18 - Kasım - 2013
Kategori :Onbiray Çiçeği, Onbiray çiçeği bakımı ve sulaması, Onbiray çiçeği ilaçlama, onbiray çiçeği yetiştirme, onbiray çiçeği
Onbiray çiçeği

Onbiray Çiçeği bakım ipuçları.!


Yaprakları iri, kalp şeklinde, uzun saplı ve ince tüylü; çiçekleri farklı uzunluktaki sürgünler üzerinde, şemsiye dizilişli, beyaz kırmızı, pembe ve mavi renkli iç mekan süs bitkileridir.

Doğada 500 türü bulunan Primula cinsinin başka süs bitkileri yetiştiriliciliğinde önemli olan türleri P.kewensis,P.malacoides ve P.sinensi tir. Anavatanı Çindir.



iklim Özellikleri


Kışın sıcaklığı 10-12 C olan yerlerde muhafaza edilebilir; ancak bitkilerin çiçek oluşturmaları isteniyorsa 12-15 C sıcaklığa yükseltilmelidir. Gece sıcaklığı 5C nin altına düşmemelidir. Yüksek orantılı nem ister. Aydınlık, ama doğrudan güneş ışığı almayan yarı gölge yerlerde bulundurulmalıdır. Fazla güneş yaprak yanıklığı yapar.


Toprak istekleri


John Innes saksı kompostu No.2 de iyi gelişir. Yani daha yüksek düzeyd    [Fazlası]

Çiçek Hastalıkları çiçeklerde Hastalıklar
15 - Kasım - 2013
Kategori :çiçek hastalıkları çiçeklerde hastalıklar çiçek bakımı bitkilerde böceklenme çiçeklerde ilaçlama çiçek bakımı ve ilaçlama
Kırmızı Örümcek:

Yaprakların alt yüzeylerinde bulunan küçük sarı kahverengi veya kırmızı kurtçuklardır. ince örümcek ağları üretirler. Kuru ortamı severler. Nemliliği artırmak amacıyla bitkiyi sık sık spreyleyin.

Kabuk Böcekleri:

Yapraklara ve gövdeye yapışmış duran küçük sert kabuklu kahverengi sarı böceklerdir. Böcekleri ılık sabunlu suyla temizleyip durulayın.

Küf:

Yapraklarda ve gövdede oluşan beyaz pudra benzeri oluşumlardır. Mantar ilacı ile spreyleyin.

Beyaz Sinekler:

Güveye benzer ve rahatsız edildiğinde uçuşan küçük beyaz böceklerdir. Tüm bitkiyi ılık sabunlu suya batırın ve sonra durulayın.

Yeşil ve Siyah Sinekler:

Bitkinin büyüyen uçlarında koloni oluştururlar. Yok etmek için arap sabununu köpürtün ve bununla tüm bitkiyi yıkayın.

Botrytis:

Yaprak çiçek ve gövdede bulu    [Fazlası]
Şebboy çiçeği Bitkisi Sulama ve Bakımı
25 - Ekim - 2013
Kategori :şebboy çiçeği, şebboy çiçeği saksıda, şebboy çiçeği kesme, şebboy çiçeği bitki bakımı ve sulaması, şebboy çiçeği bitkisi
Şebboy çiçeği Bitkisi Sulama ve Bakımı

Şebboy çiçeği (Matthiola) brassicaceae ( turpgiller)


familyasında yer alan şebboyun yabanilerine daha çok Avrupa nın güney kesimindeki çayırlık ve kayalık alanlarda rastlanır. Sarı ve turuncunun çeşitli tonlarındaki hoş kokulu çiçekleriyle çok sevilen bir süs bitkisidir.

Şebboy, diğer kesme çiçeklerin çoğundan daha erken çiçeklenen iki ya da çok yıllık bir bitkidir. Serin iklimli yerlerde yetişen bitki ortalama 50 cm ye kadar boylanır. Dallanmış dik gövdesi şerit biçiminde, grimsi yeşil, sert yapraklar taşır. Dalların ucunda kümeler oluşturan dört taç yapraklı çiçekleri vardır. Tümüyle açtığında çevreye hoş bir koku verir. Şebboy çiçeklerinin kokusu taşıdığı uçucu yağdan ileri gelir.
Değişik renklerde katmerli ya da yalınkat olmak üzere bodur, boylu, yaprakları tüylü ve tüysüz türleri vardır.
Yalınkat türleri (mathiola annua) kesme çiçekçilikte tercih edilmez.    [Fazlası]

Ahlat ağacı
24 - Ekim - 2013
Kategori :ahlat ağacı, ahlat ağacı bitkisi, çakal armudu, ahlat yabani armut
Ahlat ağacı
Ahlat (Pyrus elaeagrifolia), Anadolu da yaygın olarak yetişen yabani bir armut türüdür. Genelde ahlat yaygın adıyla bilinir. Bazı yörelerde çakal armudu, çördük gibi yöresel isimleri de vardır.,

Ahlat, Anadolu nun hemen her yerinde bulunan, bir ağaç türüdür. Kuraklığa ve hava kirliliğine dayanıklı bir türdür. Kurak yerlerde, orman açıklıklarında, antropojen bozkırlarda özellikle ormandan açılmış tarla içlerinde çeşitli alıç (Crataegus) türleriyle birlikte meyvesi ve gölgesi için bırakıldığı yerlerde yaygın olarak bulunur.
Yetişme koşullarına bağlı olarak 3-10 metre arasında boylanabilen çoğunlukla ufak bir ağaçtır. Yaprakları dar, gri-yeşil yoğun tüylü ve tam kenarlıdır. Nisan ayında çiçek açar, meyvesi sonbaharda olgunlaşır. Meyvesi üç dört cm. çapında, oldukça buruk lezzettedir.

   [Fazlası]
Kızılcık (Kiren) Meyvesinin Faydaları
07 - Ekim - 2013
Kategori :Kızılcığın Faydaları Nelerdir - Kızılcık Suyunun Faydaları Nelerdir -Kızılcık Suyunun Faydaları- Kızılcık Nelere iyi Gelir-Kızılcık Nelere Faydalıdır -Kızılcık Nasıl Kurutulur
Kızılcık (Kiren) Meyvesinin Faydaları

Kızılcık Meyvesinin Faydaları Yararları



Uyku problemi olanlar ve böbreğinde taş olanlar mutlaka denemeli..

Kızılcık meyvesinin yaprağı, ağacının kökü, gövdesi ve kabuğuyla adeta bir şifa kaynağı olduğunu, kızılcık meyvesinin yaşam kalitesini yükselttiğini ve uyku problemi yaşayanlara iyi geldiğini vurguladı.

Hava karardıktan sonra beyinde salgılanan melatonin adlı hormonun yaşam ritmini arttırdığına dikkat çeken uzmanlar bu hormon eksikliğini yaşayan kişilerin melatonin ilaç takviyesi yapabileceğini kaydetti. işte uzmanların dilinden kızılcık meyvesinin faydaları:


Melatonin ilaçlarının bir çoğu kızılcıktan yapılır.


Uyku sorunları olan kişiler gece yatmadan önce bir bardak kızılcık suyu içmelidir. Kan pıhtılaşmasını düzenler. Kızılcık kabuğu ateş düşürücü ve güçlü bir ishal kesicidir. Özellikle idrar yolu enfeksiyonu    [Fazlası]

Hodan Bitkisinin Faydaları Yararları ve Zararları
06 - Ekim - 2013
Kategori :Hodan Bitkisinin Faydaları,Hodan Bitkisinin Yararları ve Zararları
Hodan Bitkisinin Faydaları  Yararları ve Zararları

HODAN BiTKiSi VE FAYDALARI


Hodan : Mayıs-eylül ayları arasında mavi renkte çiçek açan, sert tüylü, 15-60 cm yüksekliginde, bir yıllık otsu bir bitkidir. Sığırdili olarak da bilinir. Daha çok rutubetli yerleri sever. Yaprakları buruşuk, sert tüylü, oval şekilli, alttakiler saplı, üstekiler sapsızdır. Çiçekler uzun saplıdır.

Türkiye de yetiştiği yerler: Marmara, Kuzey ve Batı Anadolu.
Kullanıldığı yerler: Bitkinin çiçekleri ve yaprakları kullanılır. Fazla miktarda müsilaj, reçine, mâdenî tuzlar tasir. Yapraklar ve çiçekler ter verici, idrar ve balgam söktürücüdür. Boğaz ağrılarına ve öksürüğe karşı kullanılır.


FAYDALARI


- Ter vericidir.
- idrar söktürür.
- Balgam söktürür.
- Boğaz ağrılarına iyi gelir.
- Öksürüğe karşı etkilidir.
- Antidepresif e    [Fazlası]

Ağlayan Kalpler çiçeği
30 - Eylül - 2013
Kategori :ağlayan kalpler çiçeği, ağlayan kalpler çiçeği bakımı, ağlayan kalpler çiçeği yetiştirilmesi, ağlayan kalpler çiçeği sulaması
Ağlayan Kalpler çiçeği

Ağlayan kalpler çiçeği bitkisi


Ağlayan kalpler çiçeği nin çiçekleri aşağı doğru kalp şeklinde olup damlıyor gibi uzantıları olduğundan dolayı ağlayan kalpler çiçeği denilmiştir. Özel geliştirilen iri çiçekli kulvarları sevgililer gününde çok anlamlı bir hediye olur. Bu amaçla kesme çiçekçilikte önemli yeri var.

Papaveraceae (Gelincikler) familyasından Lamprocapnos spectabilis türüdür. Eski bilimsel adı dicentra spectabilis idi. Anavatanı Doğu Asya da Sibirya, Japonya arası bölgesidir. Başlıca çiçek renkleri fuşya pembesi, mercan rengi, siklamen rengi ve beyazdır. ingilizcedeki iki yaygın adı kanayan kalp (bleeding heart) ve Hollandalı pantalonu (Dutchman s trousers). Bizim dilimizde ise ağlayan kalpler çiçeği deniliyor.

Kış sonu ve ilkbaharda aktif olan bir bahçe bitkisidir. Serin iklimi sever. ilkbaharda kökten sürgünl    [Fazlası]

Zerdeçal Yeteştirilmesi ve Kullanımı
03 - Eylül - 2013
Kategori :Zerdeçal tohumu, Zerdeçal çiçeği, Zerdeçal kökü, Zerdeçal yetiştirmek, Zerdeçal çiçeği bitkisi, Zerdeçal çiçeği nin faydaları
Zerdeçal Yeteştirilmesi ve Kullanımı
Zerdeçal (Curcuma longa), zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasından sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitki cinsidir. Hint safranı olarak da bilinir. Anavatanı Güney Asya dır.
Diğer isimleri zerdeçöp , safran kökü, sarıboya, zerdeçav, hint safranıdır. Başta Pakistan, Hindistan, Çin ve Bangladeş olmak üzere Asya nın tropik bölgelerde yetişir. Bitkinin toprak altındaki ana kökleri yumurta veya armut seklindedir. Yan kökleri ise parmak şeklindedir. Rizomların üst yüzü sarımsı, iç yüzü ise sarı renklidir. Acımsı bir tadı vardır.

Piyasada parmak şeklinde (rizom) ve toz şeklinde bulunur. içinde çok fazla madde bulundurur. Etken maddesi kurkumindir. 1 silme tatlı kaşığı zerdeçal (~3 gram), ortalama 30-90 mg kurkumin içerir. 200 mg/günlük dozlarda (yaklaşık 2-4 silme tatlı kaşığı toz) zerdeçalın antienflamatuvar, antikanserojen ve antiaterojenik olduğu gösterilmiştir. Şimdiye kadar b    [Fazlası]
Begonvil Yetiştirilmesi Bakımı ve Sulaması
28 - Ağustos - 2013
Kategori :begonvil bakımı, begonvil yetiştirme, begonvil çiçeği, begonvil sulanması, begonvil çiçeğinin çiçeklenmesi, begonvil çiçeği
Begonvil Yetiştirilmesi Bakımı ve Sulaması

Begonvil Yetiştirilmesi



BEGONViL ( BOUGAINVILLEA)



Budama şekline göre veya bulunduğu toprağın besi durumuna göre 10-15 metre yükseklere tırmanabilen sarmaşık türü veya daha zayıf ve saksı gibi toprak azlığında bodur ağaççık şeklinde gelişen süs ağacı.

Aslında küçük sarı yıldız şeklinde olan gerçek çiçeklerinin etrafını, genelde pembe, leylak mor, daha nadiren kırmızı, beyaz, sarı renklerde olabilen ve çiçek şeklinde farklılaşmış yapraklar çevreler. Görenlerin çiçek zannettiği, dalında kuruduğu zaman bile kağıtsı yapısı ile bir süre daha rengini korumaya devam eden bu çiçek yapraklar duvarları, evlerin cephelerini kaplayarak altındaki gerçek yeşil yaprakları gizler.

B. tropik ve tropik altı bölgelerin ağacı olup, yaz başından itibaren neredeyse sonbahar sonuna kadar pembe mor çiçekleri ile Akdeniz iklimli bahçeleri şenlendirir. Bahçelerde    [Fazlası]

Bahçemizde Kış Hazrlıkları
21 - Ağustos - 2013
Kategori :bahçelerde kış hazırlıkları , sonbaharda açan çiçekler , bahçe düzenleme ve bakımı , kışın açan çiçekler , kış bahçesi nasıl olur , çiçeklerin korunması ve bakımı
Sonbahar geceleri soğuk olmaya başladığında, bahçenizi kışa hazırlama zamanı gelmiş demektir. Kış hazırlıkları, bahçelerin hem soğuk kış aylarında daha iyi görünmesini sağlar, hem de bahar aylarında yapacağınız işleri kolaylaştırır. Soğuğa fazla dayanıklı olmayan hassas bitkileriniz kış hazırlıkları sayesinde soğukları atlatabilirler. Gerekli kış hazırlıklarınızı yapmazsanız tüm yıl uğraşıp masraf yaptığınız bahçeleriniz bozulacak, emekleriniz boşa gidecektir.
Kış hazırlıklarına, bölgeniz için yapılan hava tahminlerinde gece sıcaklığının donma derecesine yaklaştığı zamanlarda veya derecenin donma noktasına doğru düşmesinin hızlandığı dönemde bitirilmesi gerekir. Bu nedenle yurdumuzun en sıcak kısımları hariç birçok bölgesi için Ekim sonu ve Kasım sonu arasında kış hazırlıklarının yapılması lazımdır.
Kış hazırlıklarına başlamadan önce, bahçenizin bir değerlend    [Fazlası]
   1      2 Sonraki    
@cicekpostasi.com tüm hakları saklıdır